Ikigai Lifecoach

Het Japanse geheim voor een lang, gezond en gelukkig levenWat is een lifecoach?


Een lifecoach is iemand die je kan begeleiden om duidelijkheid over jezelf te krijgen. Iemand die je helpt te begrijpen wat je belemmert om echt vertrouwen in jezelf te vinden. Iemand die je focust op wat je echt wilt in het leven.


We hebben allemaal wel eens een beetje hulp nodig, vooral als het gaat om zelfontdekking. Of het nu je doel is om meer zelfvertrouwen te krijgen of om voldoening te vinden, het kan behoorlijk moeilijk zijn om de weg te vinden. Dat is waar een levenscoach om de hoek komt kijken.

Wat doet een Lifecoach?


Een Lifecoach richt zich op wat er op dit moment gebeurt, erachter komen wat een persoon nu wil en hoe die kloof kan worden overbrugd.


Een lifecoach kan u helpen de obstakels te identificeren die u blokkeren, u helpen uw motivatie terug te vinden en eventuele weerstand tegen verandering op te sporen.


Er zijn coaches gespecialiseerd in verschillende gebieden. U kunt leiderschapscoaches, executive coaches, gezondheidscoaches, businesscoaches vinden. Een lifecoach is het nuttigst als u nadenkt over uw algehele toekomst.


Waarom heb je een lifecoach nodig?


Stel je voor hoe krachtig het kan zijn dat iemand anders, een professional, naar jou reflecteert wat je zegt en ziet om je geest te openen en je blinde vlekken te identificeren. Het is meer dan alleen doelen stellen en voortgang rapporteren. Lifecoaching gaat over transformatie. Je hebt een lifecoach nodig als je:    Doorbreken van je negatieve patronen

    Wees je bewust van hoe je jezelf saboteert

    Adopteer gedachten en gedragingen die goed voor je zijn

    Zoek uit wat je passies zijn

    Boost je zelfvertrouwen

    Versterk jezelf

    Neem moeilijke beslissingen

    Communiceer effectiever

    Verbeter relaties

    Verander carrière

    Kom in contact met jezelfAls Lifecoach kan ik je helpen om vrediger en gelukkiger te worden, meer van je goede gevoelens te voelen en meer op je gemak te zijn met de slechte.


Je leert kleine veranderingen aan te brengen in de manier waarop je voelt, denkt en handelt en je gaat beseffen dat deze kleine veranderingen een enorm verschil kunnen maken.


Is een Life Coach hetzelfde als een therapeut?


Een Lifecoach is niet hetzelfde als een therapeut, omdat ze verschillende rollen hebben en unieke doelen dienen. Therapeuten richten zich op genezing, het behandelen van psychische aandoeningen en het helpen van mensen bij het verwerken van trauma's en andere problemen uit het verleden.


Hoewel het werken met een lifecoach kan helpen bij het oplossen van specifieke onopgeloste problemen, is het coaching proces doelgericht, klantgericht, geworteld in het heden en toekomstgericht.


Over het algemeen kan een lifecoach geen depressie, angst en andere psychische aandoeningen behandelen. Daarom mag een lifecoach nooit worden beschouwd als vervanging van een professional in de geestelijke gezondheidszorg.


Als lifecoach bied ik coaching sessies aan bij u thuis, een aangepaste omgeving of wij gaan aan de wandel. De sessies duren ongeveer een uur. Tijdens het coachen maak ik gebruik van verschillende tools. Ik heb geen vastomlijnd programma omdat elke persoon en elke situatie anders is. Mijn doel is om alles wat tot mijn beschikking staat te gebruiken om u te ondersteunen om echte duidelijkheid en begrip te vinden.


Geïnteresseerd? Neem contact op met Life Coach Ruud

Lifecoach.ikigai@gmail.com